header1-zwemkasteel
header4-zwemkasteel
header2-zwemkasteel
header3-zwemkasteel

Klik hier
voor al onze
evenementen

Groepslessen

  • Doelgroep lessen

    Kijk hier voor de aquasporten!

Zwemles 1

Zwemlessen

Let op! Vanaf 4 juli vervallen alle zwemlessen, het ouder en kind zwemmen en de doelgroepen. Vanaf 22 augustus starten de lessen weer! - See more at: http://www.landgoednienoord.nl/zwemkasteel/#sthash.iJPsr3WP.dpuf

 

Let op! Vanaf 4 juli vervallen alle zwemlessen, het ouder en kind zwemmen en de doelgroepen. Vanaf 22 augustus starten de lessen weer! - See more at: http://www.landgoednienoord.nl/zwemkasteel/#sthash.iJPsr3WP.dpuf

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC
In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl.

Gratis zwemmen voor kinderen die zwemles krijgen
Alle kinderen die bij ons op zwemles zitten en in het bezit zijn van een geldige leskaart mogen tijdens onze openingsuren gratis vrij zwemmen. Op deze manier willen we het extra oefenen stimuleren. Vooral voor kinderen die één keer per week zwemles hebben kan dit belangrijk zijn. Deze actie geldt alleen als er per kind één volwassen betalende bezoeker mee komt.

Gekleurde armbandjes
Wanneer kinderen voor zwemdiploma A leren zwemmen, ontvangen zij bij elk niveau een gekleurd armbandje.

Zwemdiploma's halen onder BSO-tijd? Kijk op de website www.dejongewereld.nl

Informatie zwemlessen

Ouder en kind zwemmen

Zwem-ABC

Zwemvaardigheid

Niveaus zwemlessen

Planning zwemlessen 2023
De zwemlessen starten weer vanaf zaterdag 9 september.

Download hier het aanmeldformulier voor de zwemlessen of klik voor een overzicht van de zwemlestijden

Informatie zwemlessen/planning ouders/verzorgers


Vul het formulier in en stuur het per e-mail naar: zwemlessen@landgoednienoord.nl