Tickets
Zwemkasteel

Wordt fit in het water

Kom sporten in groepsverband

Voor inspanning of ontspanning en natuurlijk gezelligheid

Het Zwemkasteel heeft een groot aantal activiteiten om fit te blijven. Voor meer informatie en/of opgave kun je contact opnemen met het Zwemkasteel (0594-512230) of stuur een mail naar zwemlessen@landgoednienoord.nl.

Bekijk tarieven 

Bekijk planning aquasporten

De volgende groepslessen worden aangeboden in Zwemkasteel Nienoord:

Aquajoggen

Aquajoggen is lopen in diep water zonder de bodem te raken, ondersteund door muziek. De schuimrubberband om de middel zorgt ervoor dat je tijdens de oefeningen blijft drijven en een verticale houding in het water aanneemt. De gewrichten, spieren en pezen worden niet overbelast zodat spierpijn achteraf niet voorkomt. Aquajoggen versterkt de spieren van buik, billen, benen en armen door de weerstand van het water. Bij deze aquasport is het belangrijk dat je kunt zwemmen.

 

Aquacombi

Aquacombi is een mix van Aquajoggen, Aquarobics en het oefenen van diverse zwemslagen.

Bewegen in het water voor senioren

Het is gezond om te bewegen, juist wanneer je ouder wordt. Bewegen in het water voor senioren is gymnastiek en spel in ondiep water onder deskundige begeleiding. We gebruiken tijdens de les muziek en materialen.

De oefeningen worden aangepast aan uw wensen en mogelijkheden, ook als u geen zwemdiploma heeft. De lessen zijn ideaal om de conditie en de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten te verbeteren. De oefeningen dragen bij aan spierkracht, coördinatie, balans en een goede houding en de kans op blessure is minimaal.

Het laatste deel van de les kunt u banen zwemmen of lekker ontspannen in het recreatiebad.

 

 

Therapiezwemmen

Heeft u lichamelijke klachten, bijvoorbeeld in uw nek, schouders of rug? Dan kunt u in het Zwemkasteel Therapiezwemmen onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut van Fysiotherapie Oldenoert. Er wordt lesgegeven in het water van 31,5 graden Celcius. 

Trimzwemmen

Op een ontspannen manier werken aan uw conditie. Trimzwemmen is een zwemactiviteit, speciaal voor de wat oudere zwemmers (65+). Onder begeleiding wordt er aan de zwemtechniek, lenigheid, spierkracht en conditie gewerkt. Het doel van het trimzwemmen is om in een gezellige, ontspannen sfeer aan lichaamsbeweging te doen.

Op de hoogte blijven