treinen-header-5
treinen-header-4
treinen-header-10
treinen-header-11

Klik hier
voor al onze
evenementen

Stoomtreinen blijven op Nienoord

Afgelopen week is er bekendgemaakt dat Familiepark Nienoord grootse plannen heeft voor het opzetten van het grootste miniatuurspoorbedrijf van Europa. Duizenden mensen die al sinds 1964 genieten van het welbekende treinritje door de bossen van Nienoord, voor velen echte nostalgie. Jaarlijks worden er 110.000 tot 130.000 passagiers vervoert met de stoomtreinen. Het bestuur van Stichting Landgoed Nienoord ziet nog meer kansen om dit kenmerkende thema van Nienoord door te voeren, door uitbreiding en een koppeling van beide bestaande sporen. Kortom, nog meer en een langere treinbeleving voor onze bezoekers. Daarnaast krijgt dit thema ook een actieve rol in het park. Kinderen kunnen vanaf seizoen 2021 spelen op spoorbanen met goederentreinen, containers, vrachtauto’s, aan het werk met zand en grind en water. Nieuwe ontwikkelingen en meer beleving zijn op dit punt belangrijk voor het voortbestaan van Familiepark Nienoord, wat dit jaar 66 jaar bestaat.

In het Familiepark zijn twee spoorbanen gelegen, Nienoordspoor en de Genzelbahn. Beide spoorgroepen, bestaande uit vrijwilligers, zijn belangrijk voor het Familiepark en vervoeren al jaren onze bezoekers die kunnen genieten van generatie op generatie.

Een wijziging die uit de toekomstplannen voortkomt is dat alle stoomtreinen per seizoen 2021 vertrekken vanaf hetzelfde station. Helaas is hierin na vele gesprekken en pogingen geen overeenstemming gekomen met de eigenaren van de Genzelbahn locomotieven, waarvoor in de jaren 90 een aparte spoorbaan was aangelegd in het Familiepark. De eigenaren van deze privé locomotieven, die op de zon- en feestdagen te zien zijn of waren hebben aangegeven per direct alle activiteiten op Nienoord neer te leggen, wat de directie van Nienoord betreurt.

De treinen en stoomlocomotieven van Nienoord Spoor zullen daarentegen net als altijd zeven dagen in de week te zien blijven op Landgoed Nienoord en de grote groep vrijwilligers die deze stoomtreinen in beheer heeft, werkt met man en macht aan het realiseren van de uitbreidingsplannen.

Met het nieuws over het vertrek van de Genzelbahn is de indruk gewekt dat de stoomtreinen van Nienoord zouden verdwijnen. Dit is dus zeker niet het geval. Voor het publiek van Nienoord zal er in de toekomst weinig gaan veranderen. Door de nieuwe plannen komt er nog meer treinbeleving, wordt de treinreis langer, zijn er meer trajecten, er komt een nieuwe spoorbrug en er worden meer stations gebouwd met een mooie overkapping.


 

p vrijdag 17 april staat onze speciale water-dj weer klaar, start de muziek om 17.00 uur en gaat de onderwaterverlichting aan voor een spetterend discofeest in Zwemkasteel Nienoord. We gaan weer lekker swingen, kom je meefeesten? - See more at: http://www.landgoednienoord.nl/evenementen#sthash.Mn93267Z.dVoorverkoop

 

 

 • Woensdag 19 februari

  Filmhuis Nienoord

 • 21 en 22 februari

  Filmhuis Westerkwartier

 • vrijdag 21 februari

  MEELEEFTHEATER voorjaarsvakantie

 • Dinsdag 3 maart

  Filmhuis Nienoord

Meer evenementen

Nieuws

 • Bronzen prijs voor Familiepark Nienoord voor het 'Leukste uitje van Groningen 2020'

  Fantastisch, wat zijn we trots op deze geweldige prijs! Op maandag 20 januari vond de ANWB verkiezing plaats voor het 'Leukste uitje van Groningen 2020'. We zijn ontzettend blij met deze titel, die we een heel jaar mogen dragen! Alle stemmers ontzettend bedankt!

  https://www.dvhn.nl/groningen/Thermen-Bad-Nieuweschans-is-het-%E2%80%98Leukste-uitje-van-Groningen-2020%E2%80%99-25257525.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Lees meer >>
 • Abonnementen voorverkoop

  Koop je abonnement voordelig in de voorverkoop! Lees hier alles over je abonnement voor seizoen 2020.

  Lees meer >>
 • Geslaagden Zwemkasteel Nienoord

  Geslaagden Zwemkasteel Nienoord december 2019

  Een groot aantal kinderen is weer geslaagd voor hun zwemdiploma in Zwemkasteel Nienoord in Leek. Onder enthousiaste en deskundige leiding van juf Ellis, juf Jannie, juf Harma en juf Harmanna gingen er voor de kerstvakantie weer een aantal kinderen met het felbegeerde diploma naar huis.

  Kinderen vanaf vier jaar kunnen in het zwemkasteel terecht voor zwemles. Dit is 1 x per week een uur zwemmen. De kosten zijn € 50,00 (5 lessen). Een all – in pakket kost € 770,00. Meld uw kind nu aan zodat uw kind na de kerstvakantie kan starten. Voor informatie of opgave kunt u bellen met de receptie van het Zwemkasteel: 0594 – 517500. Of kijk op onze website: www.landgoednienoord.nl.

   

  Lees meer >>

Tweet!

10 februari 2020
Hoera!🎉🎁 Op zaterdag 28 maart starten we het nieuwe seizoen met maar liefst drie verrassingsgasten! Weet jij te ra… https://t.co/737Wqmq7aB
21 januari 2020
VACATURES! 📌 Ben jij nog op zoek naar een leuke stage en lever je graag een bijdrage aan het plezier van onze bezoe… https://t.co/f0biZ2JQSh
01 januari 2020
Happy New Year! ⭐ Namens alle medewerkers en vrijwilligers van Nienoord wensen wij jullie een heel mooi, gelukkig e… https://t.co/3DGPo86YIY