speelpark-nienoord-2023-6

Klik hier
voor al onze
evenementen

DOE&ONTDEK

  • Zóveel te doen!

    Park Nienoord is véél meer dan een grote speeltuin, ontdek het op onze plattegrond!

    Land van ANWB onderzoeksrapport
    Een 8,9 voor het park aanbod!

Speelpark Nienoord 2023-9

Attracties

Park Nienoord, het leukste familie-uitje van Groningen, midden in de bossen op het prachtige Landgoed Nienoord in Leek. Ontdek het zelf en kom langs.

Bekijk hier onze plattegrond en ontdek wat er allemaal te beleven is!

Bij regen zijn de LGB-baan, tractorbaan en grote glijbaan gesloten.


Spelen op meer dan 80 attracties en speeltoestellen!
Vol in galop op de speelpaardjes, als een echte boer op de tractor, van de reuzenglijbaan, kliederen bij de zand- en waterplaats, dwalen in het doolhof, spring zo hoog als je kunt op het luchtkussen en vlieg hoog in de wolken, met uitzicht over het hele park vanuit de helikopter.

Overdekt spelen!
Leef je uit in onze grote apenkooi! En voor de allerkleinsten is er de Ooievaarsstee met het speelkasteel en de zachte blokken in de softplayhoek.

Reis mee met de (stoom)trein
Bewonder de grote miniatuurwereld binnen, de modelspoorbaan buiten en maak zelf een ritje als reiziger met de miniatuurtrein van Nienoord Spoor. Op zon- en feestdagen rijden er stoomlocomotieven net als vroeger op steenkool en water. Met 3,5 km aan sporen is er het grootste miniatuurspoorbedrijf van Nederland! Dit wordt volledig onderhouden door onze enthousiaste vrijwilligers.

De natuur verkennen op Expeditie Nienoord
Samen de natuur verkennen. Op zoek naar diertjes op het land en in het water, bezoek het bijenhotel en vergeet niet om in alle stilte goed te luisteren. Wat hoor je allemaal? Ga op expeditie tijdens je bezoek aan het park. Klim en klauter op de hindernissen en door de tunnels. Durf jij een kikker te kussen? Kinderen tot 8 jaar en kinderen zonder zwemdiploma mogen de Expeditie uitsluitend betreden onder begeleiding van ouders/verzorgers.

Knuffelen op de kinderboerderij
Een gezellige beestenboel met zeldzame huisdierrassen. Aai de konijnen in de knuffelweide, koeien en geiten melken als een echte boer, als varkens op zoek naar truffels, voeren met de boer en doe het kip-en-ei spel.