header1-zwemkasteel
header4-zwemkasteel
header2-zwemkasteel
header3-zwemkasteel

Klik hier
voor al onze
evenementen

Actie!

  • Gratis zwemmen

    Alle kinderen die bij ons op zwemles zitten voor het Zwem-ABC en in het bezit zijn van een geldige leskaart mogen tijdens onze openingsuren gratis vrij zwemmen onder begeleiding van een betalende volwassen bezoeker.

Zwem-ABC

Zwem-ABC

Het Zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een prominente rol inneemt. Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden.

Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar zoeken het water ook graag op in de zwembaden en recreatieplassen. Om deze reden is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. In Nederland leren kinderen zwemmen via het Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemdiploma's (NRZ). Zwemkasteel Nienoord is een door de Nationale Raad zwemdiploma's erkend opleiding- en exameninstituut, dat geheel bevoegd is om alle diploma's af te nemen. Om de kwaliteit te beoordelen wordt een percentage van ons diplomazwemmen bezocht door onafhankelijke rapporteurs van de Nationale Raad Zwemdiploma's.

Diplomagarantie
Uiteindelijk halen alle kinderen hun zwemdiploma('s). Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van het kind. Wat voor ons belangrijk is, is dat uw kind op een veilige en verantwoorde manier de zwemdiploma's haalt en dat de diploma's garant staan voor een leven lang zwemplezier. Persoonlijk contact met de ouders en begeleiding van het kind staan hierbij centraal. Om het goed leren zwemmen te stimuleren kunnen kinderen gratis recreatief zwemmen onder begeleiding van een betalende volwassene en zijn er extra evenementen zoals discozwemmen.

Zwemdiploma A (vanaf 4 jaar)
Vanaf vier jaar kunnen kinderen in het Zwemkasteel één keer per week 45 minuten op zwemles. We werken met vier verschillende niveaus. Alle kinderen starten in niveau 1 waar watergewenning centraal staat. Kinderen leren drijven op de buik en de rug en
er wordt veel aandacht aan de beenslag besteed. In niveau 2 wordt de combinatie van armen en benen aangeleerd. Daarnaast maken we een begin met de borst- en rugcrawl. Ook zullen de kinderen veel onder water gaan en door hoepels leren duiken. In niveau 3 gaan de kinderen naar het diepe bad en gebruiken we zo weinig mogelijk drijfmiddelen. Ook worden alle eindvormen voor zwemdiploma A aangeleerd, zoals springen en duiken in het diepe en onder water door een duikscherm zwemmen. Het Nationaal Platform Zwembaden (NRZ) vindt het namelijk belangrijk dat een kind niet alleen onder water kan zwemmen, maar zich ook kan oriënteren door om zich heen te kijken. Tot slot worden in niveau 4 de eindvormen verbeterd en wordt de conditie opgebouwd. Als de kinderen alle onderdelen goed beheersen mogen ze diplomazwemmen voor Zwem-A in lange broek en shirt met lange mouwen en schoenen.

Bij ieder niveau krijgen de kinderen een gekleurd armbandje. Klik hier voor meer informatie over de kleuren en vaardigheden die daarbij horen.

Zwemdiploma B
Het Zwem-B is een logisch vervolg op het Zwem-A. De zwemslagen worden geperfectioneerd, de afstanden worden vergroot en de kinderen zwemmen met een lange broek en een shirt met lange mouwen en schoenen. Bij de borst en rugcrawl wordt meer aandacht
besteed aan een goede armoverhaal en de ademhaling.

Zwemdiploma C
Wanneer uw kind het Zwem-C haalt, is hij / zij helemaal zwem veilig en conditioneel erg sterk. De kinderen dragen dezelfde kleding als bij A en B en een jas. Vervolgens kunnen de kinderen de Zwemvaardigheid diploma’s gaan halen wanneer ze graag willen blijven zwemmen.

Wat kost het Zwem-ABC? Bekijk hier de tarieven.

Geef uw kinderen op door het aanmeldformulier in te vullen en op te sturen naar zwemlessen@landgoednienoord.nl.