header1-zwemkasteel
header4-zwemkasteel
header2-zwemkasteel
header3-zwemkasteel

Klik hier
voor al onze
evenementen

Plezier!

  • Ouder- en kindzwemmen

    Door middel van liedjes en spelletjes wordt plezier gemaakt in het lekker warme water

Ouder en kind zwemmen

Volgende de richtlijn "Veilig zwemmen in  coronatijd" van HISWA RECRON hebben wij tijdelijk de hoeveelheid vrij beschikbaar chloor in onze baden iets verhoogd in samenspraak met: Provincie Groningen en Water Laborotorium Noord. Dit komt de desinfecterende functie van het zwemwater zeer ten goede en heeft geen nadelige gevolgen voor uw en onze gezondheid. De waardes vallen binnen de wettelijke gestelde zwemwater eisen.


Ouder- en kindzwemmen is een unieke belevenis voor baby’s en peuters en zeker ook voor de volwassenen! Door middel van liedjes en spelletjes wordt plezier gemaakt in het lekker warme water van
31,5°C om zo je (klein)kind watervrij te maken. Baby's bezitten natuurlijke reflexen die ervoor zorgen dat ze geen water inslikken bij het onderwater gaan. Bovendien krijgt je kind een betere weerstand, grotere overlevingskans in het water en zijn de oefeningen goed voor de motoriek. Daarbij zorgt jouw aanwezigheid ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak voelt in het water en dat geeft zelfvertrouwen!

Klik hier voor de tarieven en lestijden.

Babyzwemmen vanaf 3 maanden
Vanaf drie maanden kun je samen met je kind babyzwemmen. Op een ongedwongen en ontspannen manier raakt je kind onder deskundige begeleiding al vroeg gewend aan water. Samen liedjes zingen en spetteren in het warme bad.

Peuterzwemmen 1,5 - 3 jaar
Wanneer je kind begint te lopen, starten we met peuterzwemmen. Samen met de ouders wennen de kinderen aan het water met veel spelletjes en liedjes en leren ze drijven op de buik en op de rug.

Peuterzwemmen 3 - 4 jaar
Vanaf drie jaar wordt het leren zwemmen spelenderwijs verder uitgebreid met bijvoorbeeld het aanleren van de beenslag en het vrij onder water bewegen.

Voor meer informatie, prijzen en/of opgeven voor ouder- en kindzwemmen kun je contact opnemen met het Zwemkasteel via 0594-517500 of www.zwemkasteelnienoord.nl