rsf-mg-4953-091

Klik hier
voor al onze
evenementen

05 oktober 2021

Spoorbrug Familiepark Nienoord geplaatst

De afgelopen jaren is er door de vrijwilligers hard gewerkt aan een spoorlijn tussen de grote parkeerplaats van het landgoed en het oude Station Nienoord. Vandaag, dinsdag 5 oktober, werd de belangrijkste stap gezet voor een spoorverbinding met het Familiepark zelf. Over de grote vijver van het Familiepark is een spoorbrug geplaatst. Hierdoor is het mogelijk dat in de toekomst de bezoekers van de parkeerplaats van het landgoed naar de achterzijde van het Familiepark kunnen rijden met de trein

Voor de brug is gekozen voor een Nederlands ontwerp, de spoorbrug die vroeger over de Rijn bij Rhenen lag. Deze fraaie brug is tussen 1880 en 1883 gebouwd. De brug werd op 10 mei 1940 opgeblazen tijdens de Duitse aanval op Nederland. Daarna werd hij weer hersteld, maar werd op 2 oktober 1944 door de geallieerden voor de tweede keer vernietigd. Na de oorlog is het van herbouwen niet meer gekomen. Maar vanaf nu is deze brug te zien in het Familiepark.

De 2 grote brugdelen zijn vandaag met een grote telescoopkraan geplaatst. Een hele grote operatie, waarna er door de vrijwilligers de komende jaren verder zal worden gebouwd aan de sporen. Een grote stap naar nog meer treinbeleving in Familiepark Nienoord.