helikopters
miniatuur-1
overzicht-park
familieschommel

Klik hier
voor al onze
evenementen

default - pagina afbeelding

Meer evenementen

29 september 2019

Herfstmarkt


Van 10:00 uur tot 17:00 uur is er een herfstmarkt op het plein voor het infocentrum. Op de herfstmarkt zijn diverse streekproducten te koop. Hierbij kunt u denken aan produten zoals jam en honing worsten, maar ook eigen gemaakte herfstdecoratie, pompoenen etc. Wilt u graag op de markt staan met uw producten? Stuur dan een mailtje naar info@landgoednienoord.nl. Bij het meebrengen van een eigen tafel is dit gratis, maar u kunt ook een kraam huren.

Net als vorig jaar is ook dit jaar een fruitpers aanwezig. Bezoekers kunnen hun eigen geteelde fruit meenemen naar de herfstmarkt. Het fruit wordt door middel van de fruitpers omgezet tot sap. De fruitpers kan naast sappen van één soort fruit ook sappen maken van combinaties van fruit. Lijkt het u leuk om deel te nemen aan de fruitpersdag? Neem dan tenminste 75 kilo fruit mee, dan krijgt u gegarandeerd uw eigen sap mee naar huis. Wilt u deelnemen aan de fruitpersdag? Stuur dan een mailtje naar info@landgoednienoord.nl. Geef in deze email uw naam, telefoonnummer, de mee te nemen soorten fruit en het gewenste aantal kilo’s te persen fruit door.

Van fruit tot sap

Het meegenomen fruit wordt gewassen
Het fruit wordt fijn gehakseld
De pulp wordt op een band geperst
Het sap en het vruchtvlees worden gescheiden
Het sap wordt gepasteuriseerd tot 80 graden Celsius

Het sap wordt verpakt in een pak van 5 liter (het sap is 2 jaar houdbaar en na opening nog ca 2 maanden, ook buiten de koelkast. Het sap dient wel vorstvrij bewaard te worden)

75 kilogram fruit levert zo’n 8 pakken sap van 5 liter (ene soort fruit levert meer sap dan het andere soort fruit)

Prijzen

Een pak van 5 liter kost € 5,50
Kom je boven de 100 pak dan is het € 5,00 per pak
De 3 liter is €1,30 per liter € 2,70 per pak.

Tips

Wanneer u peren wilt gebruiken om sap van te maken, neem dan harde peren mee. Zachte peren kunnen niet geperst worden.

Bij de combinatie van peer en appel wordt de verhouding 70% appel en 30% peer geadviseerd.

Bij de combinatie van peer/appel en klein fruit zoals aardbeien, druiven, kersen, bessen en ontpitte pruimen wordt de verhouding 90% peer/appel en 10% klein fruit geadviseerd.