treinen-header-8
treinen-header-5
treinen-header-4
treinen-header-10
treinen-header-11

Reserveer hier
uw schoolreis!

Klik hier
voor al onze
evenementen

Tip

  • Stoomdagen

    Ieder Hemelvaartweekend zijn op Landgoed Nienoord de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen. Kijk voor meer evenementen in onze agenda.

    Zondag 8 mei is het weer Moederdag. Op deze dag worden moeders in het zonnetje gezet. - See more at: http://www.landgoednienoord.nl/landgoedkalender/moederdag-actie/#sthash.jB5nmT9f.dpuf
    ZondZondag 8 mei is het weer Moederdag. Op deze dag worden moeders in het zonnetje gezet. - See more at: http://www.landgoednienoord.nl/landgoedkalender/moederdag-actie/#sthash.jB5nmT9f.dpuf
Stoomdagen

Stoomdagen 

Dit jaar vindt de 44ste editie van de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen plaats van 25 t/m 28 mei 2017. Dit evenement is een groot begrip onder stoom-modelbouwers. Er komen dan ook deelnemers uit de hele wereld naar de Stoomdagen om hun modellen aan het publiek en elkaar te laten zien in Familiepark Nienoord. Het publiek bestaat jaarlijks uit wel ongeveer 12.000 enthousiaste bezoekers.

Net als vorig jaar ligt de nadruk van de Internationale Stoomdagen 2017 op stoom-modelbouw. Andersoortige modellen worden beperkt uitgenodigd. Naast werkende stoom-modellen, zijn er ook modellen in aanbouw.

Modelbouw-technieken
Daarnaast willen we meer aandacht besteden aan modelbouwtechnieken. Zo zijn er demonstraties met een 3-D printer. Als er meer mensen zijn die iets zouden willen demonstreren, bijvoorbeeld klinken, kloppen van een ketelfront CAD-tekenen, Tig-lassen of iets anders, dan zouden we dat erg leuk vinden. Voor het voortbestaan van deze hobby is het belangrijk dat mensen ermee in contact komen, en dit soort demonstraties kunnen daar misschien bij helpen. Mocht u hier aan mee willen doen of ideeën hebben dan vernemen we dat heel graag.

Station
Op het station en het depôt zijn weer vooral stoomlocomotieven te zien.

Expositietent
Midden in de tent wordt weer de grote spoor-I baan opgesteld, waarop ook met kolenstokers gereden kan worden. Machines die niet in bedrijf zijn, worden opgesteld zodat ze voor zowel publiek als collega-modelbouwers goed te zien zijn. Uiteraard kan er daarnaast ook op de buitenbaan gereden worden.

Rondom de spoor-I tafel zullen de bekende tafels en podiumdelen weer worden opgesteld, met daarop weer veel interessante modellen in aanbouw, informatie-stands van verschillende stoomgroepen/ verenigingen en natuurlijk verschillende verkoopstands voor onderdelen en materialen.

Model-tractoren en walsen
Ten behoeve van de model- tractoren en walsen zal bij de Ooievaarsstee weer het “Stoomcentrum” ingericht worden met voorzieningen voor water en kolen. Eén keer per middag gaan deze machines een parade door het park houden, waarbij de onder druk staande machines aan het publiek worden gepresenteerd, om daarna een korte optocht te rijden.

Groot Stoom
En natuurlijk zijn er ook dit jaar de levensgrote stoommachines en andere stoomvoertuigen. Deze grote stoommachines uit binnen- en buitenland zullen ook dagelijks een optocht over het landgoed maken.

Mocht u meer informatie willen of bent u geinteresseerd om deel te nemen met uw model, vul dan ons contactformulier in of bel ons op telefoonnummer 0594-512230.