toestel
expeditie-1
wigwam-1
header29-home
schommel
schoolreis-1

Reserveer hier
uw schoolreis!

Klik hier
voor al onze
evenementen

Actie!

  • Familiepark abonnement

    Voor maar € 25,00 per persoon kunt u het hele seizoen onbeperkt spelen in Familiepark Nienoord en dus ook op de Expeditie.

    Voor maar € 25,00 per persoon kunt u het hele seizoen onbeperkt het Familiepark bezoeken. - See more at: http://www.landgoednienoord.nl/familiepark/kinderboerderij/#sthash.kL7h1tXI.dpuf
    Lees meer >>
Verkleind1

Een rondje Expeditie Nienoord

Wanneer je met de hele groep door het klaphek stapt, kom je al gauw in het Drakenmoeras terecht. Hier liggen allerlei moerasdieren op de loer, dus baan je snel een weg over de stapstenen! Nadat jullie de spinnen hebben bekeken, klauter je verder over de banden. Eenmaal bij het doolhof aangekomen is het tijd om als een mol door de gangen te sluipen. Wie vindt als eerste de juiste vluchtroute? Vervolg de route naar het Beestenbad. Hier zijn kikkers, salamanders en andere waterinsecten lekker aan het badderen. Daarna is het tijd voor het Poelenpad. Welke brug durf jij te nemen om het water over te steken? Lopend kom je aan bij de tweede poel van het Poelenpad. Hier kun je slingerend, klauterend of klimmend oversteken en over onze sterrenhemel leren. Nog één obstakel te gaan en je bent bij het Tipidorp. De hele groep kan even lekker ontspannen en de vragen en opdrachten bespreken. Als iedereen weer op krachten is gekomen is het tijd voor de bijtjes, die rond het bijenhotel zoemen. De fruitbomen ernaast maken het plaatje compleet. Zoek vervolgens de sporen van de Nederlandse Big Five, daarmee begin je vanzelf aan de terugweg. De route vervolgt langs de Dierenweide. Nog even banjeren door het hoge gras op het Banjerpad en dan volgt het laatste onderdeel waar je de vogeltjes hoort fluiten. Ter afsluiting spoelt iedereen de voeten en handen af en komt de groep weer gezellig samen. 

Expeditie Nienoord is gratis toegangelijk, wanneer je het familiepark bezoekt. De route is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar met een zwemdiploma.