toestel
expeditie-1
wigwam-1
header29-home
schommel
schoolreis-1

Reserveer hier
uw schoolreis!

Klik hier
voor al onze
evenementen

Tip!

  • Familiepark abonnement

    Voor maar € 25,00 per persoon kunt u het hele seizoen onbeperkt spelen in Familiepark Nienoord en dus ook op de Expeditie.

    Lees meer >>
Blubbervoeten verkleind

Expeditie Natuurspeurtocht


De natuurroute Expeditie Nienoord is onderdeel van het Familiepark en vrij te betreden als je in het Familiepark bent. Langs de route van de Expeditie ligt ook de Expeditie Natuurspeurtocht, deze kun je gratis ophalen bij de hoofdkassa van het Familiepark. Iedereen krijgt dan een eigen vragen- en opdrachten boekje mee die spelenderwijs ingevuld kan worden terwijl alle hindernissen van Expeditie Nienoord op de loer liggen.

Voor wie?
De Expeditie Natuurspeurtocht is geschikt voor schoolreisjes, familiedagen en zelfs losse bezoekers. De ideale leeftijd om deze route te lopen is tussen de 8 en 15 jaar.

Meer informatie
Maak je borst maar nat, want je gaat op Expeditie! Tijdens de Expeditie Natuurspeurtocht leer je ontzettend veel over de natuur. Let goed op alle borden die je tegenkomt op de groene route, deze helpen je de vragen te beantwoorden. Aan het einde van de route kan je de antwoorden bespreken in je groep.

Onderweg kom je allerlei vragen en opdrachten tegen. De vragen gaan over inheemse diersoorten, fruitbomen en planten en komt er zelfs een stukje sterrenkunde aan bod. Iedereen krijgt aan het begin van de route een werkblad. Deze kan door goed na te denken, te puzzelen en te overleggen ingevuld worden. Als je goed oplet, kan je alle antwoorden terugvinden op de borden langs het pad. Ook kan je nummers tegenkomen bij sommige planten en bomen waar vragen over gesteld worden. En dat is niet alles!

De route
Tijdens de tocht zal je al klauterend en klimmend vele hindernissen moeten overbruggen. Zo zijn er stapstenen, doolhoven, bruggen en vele modderpartijen. En dan is er nóg meer: vissen naar kikkervisjes, moddertaarten maken, dierensporen zoeken, kijken bij het bijenhotel, het kan allemaal.

De route is geschikt vanaf 8 jaar, mits je een zwemdiploma hebt. De route is onderdeel van het Familiepark en enkel te bereiken vanuit het Familiepark.

Reserveer hier je schoolreisje!

Dit project wordt medemogelijk gemaakt door:

   

Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland