slider-modderspelen-1
slider-modderspelen-4
toestel
expeditie-1
wigwam-1
header29-home
schommel
schoolreis-1

Klik hier
voor al onze
evenementen

Tip!

  • Familiepark abonnement

    Voor maar € 25,00 per persoon kunt u het hele seizoen onbeperkt spelen in Familiepark Nienoord en dus ook op de Expeditie.

    Lees meer >>
Blubbervoeten verkleind

Expeditie Natuurspeurtocht

 

Voor jong en oud!

Maak je borst maar nat, want je gaat op Expeditie! Tijdens de Expeditie Natuurspeurtocht leer je ontzettend veel over de natuur. Let goed op alle borden die je tegenkomt op de groene route, deze helpen je de vragen te beantwoorden. Aan het einde van de route kan je de antwoorden bespreken in je groep.

Onderweg kom je allerlei vragen en opdrachten tegen. De vragen gaan over inheemse diersoorten, fruitbomen en planten en komt er zelfs een stukje sterrenkunde aan bod. Iedereen krijgt aan het begin van de route een werkblad. Deze kan door goed na te denken, te puzzelen en te overleggen ingevuld worden. Als je goed oplet, kan je alle antwoorden terugvinden op de borden langs het pad. Ook kan je nummers tegenkomen bij sommige planten en bomen waar vragen over gesteld worden. En dat is niet alles!

De route
Tijdens de tocht zal je al klauterend en klimmend vele hindernissen moeten overbruggen. Zo zijn er stapstenen, doolhoven, bruggen en vele modderpartijen. En dan is er nóg meer: vissen naar kikkervisjes, moddertaarten maken, dierensporen zoeken, kijken bij het bijenhotel, het kan allemaal.

De route is geschikt vanaf 8 jaar, mits je een zwemdiploma hebt. De route is onderdeel van het Familiepark en enkel te bereiken vanuit het Familiepark.

Voor wie?
De Expeditie is geschikt voor jong en oud! Ook is Expeditie Nienoord geschikt voor schoolreisjes en/of kinderfeestjes! Kinderen tot 8 jaar en kinderen zonder zwemdiploma mogen de Expeditie uitsluitend betreden onder begeleiding van ouders/verzorgers.

 

Reserveer hier je schoolreisje!

Dit project wordt medemogelijk gemaakt door:

   

Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland